Weselne menu w formie papierowej uważam
za bardzo istotny dodatek, na który warto się zdecydować. Dlaczego?
Po pierwsze, goście wiedzą ile dań
zostanie podanych, jakie to będą potrawy. Dzięki tym informacjom każdy może
wybrać co zje, a z czego zrezygnuje. Goście znając swoje apetyty mogą „zostawić
sobie miejsce” na to, co lubią najbardziej.
Po drugie, podanie godzin w menu pozwala
gościom lepiej się zorganizować podczas wesela: wiedzą kiedy odwieźć dziecko do
domu, kiedy pospacerować po ogrodzie, a kiedy usiąść przy stole.
Weselne menu można zlecić firmie
przygotowującej zaproszenia, winietki i inne papierowe elementy, a można
przygotować samemu. Ważne, by pasowało do reszty dekoracji i dodatków.
Można przygotować osobne menu dla
każdego gościa, jedno menu na parę lub jedno/kila menu na stół (w zależności od
wielkości stołu).
Kartkę z menu można położyć obok talerza/
w miejscu, w którym pojawi się talerz, włożyć do serwetki/ kieliszka, przygotować
w formie opaski na serwetkę, czy torebki z pieczywem….
Menu można także połączyć z winietką, planem wesela,
podziękowaniem za przybycie.
Jeśli decydujemy się na jedno menu na stół, można połączyć je z
numeracją stołu, planem przyjęcia lub z drugiej strony dodać tekst, czy zdjęcie/ obrazek.
A jak było u nas:
Nasze menu miało dwie strony. Na pierwszej
znalazła się lista dań serwowanych do stołu przez kelnera wraz z godzinami
podania. Na drugiej spis tego, co goście
mogą znaleźć przy zimnej płycie, słodkim stole, stole z kawą i herbatą i drink
barze.
Do przygotowania menu wykorzystaliśmy
ścinki papieru pozostałe z zaproszeń. Sami przygotowaliśmy projekt, który daliśmy do
wydrukowania.
Każdy gość miał położone menu w miejscu
przeznaczonym na postawienie talerza.
Nasze menu - pierwsza strona |
Nasze menu - druga strona |
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz